Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος

Φεστιβάλ Ίκαρος 2016: Η Κρητική μαντινάδα συναντά την Ικαριώτική Ρίβα

Δευτέρα 25 Ιουλίου, ΣΤΑΒΛΟΣ

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 η Κρήτη συναντιέται με τον Στάβλο της Ικαρίας σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον δεκαπεντασύλλαβο. Κοινή μας πεποίθηση ότι οι δρόμοι των νησιών έχουν συναντηθεί  από παλιά. Μύθοι που μας συνδέουν, γλωσσικό ιδίωμα με πολλά κοινά στοιχεία, αυθόρμητη έκφραση γνήσιων συναισθημάτων. Φέτος ήρθε η ώρα για ένα καινούριο ξεκίνημα της σχέσης των δύο αυτών ιδιαίτερων τόπων.

Ο λυράρης και ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς, ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς, ο λαϊκός ποιητής (μαντιναδολόγος) Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλάφτης, η βιολίστρια και ποιήτρια της ικαριακής διαλέκτου Σόσα Μπερνή-Πλακίδα και η φιλόλογος και ποιήτρια Αργυρώ Τσαρνά μας κάνουν την τιμή να ταξιδέψουν από τα Ανώγεια ως τη Νικαριά για να μας μεταφέρουν ζωντανά τη μοναδική λαϊκή τους παράδοση αναζητώντας τη σύνδεσή της με τις Ικαριώτικες ρίβες και τη δημιουργία τους.

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μετουσίωση του πόνου, της χαράς, του γλεντιού και του παράπονου σε στίχο. Κρητικός και Ικαριώτικος ήχος, Κρητικός και Ικαριώτικος πόθος για έκφραση, Κρητικός και Ικαριώτικος διάλογος.

Ένα ξεχωριστό αντάμωμα που θα γίνει δυνατότερο με την αγκαλιά όλων μας!

Facebook Event

clockwise

ΧΟΡΗΓΟΙ